Otis 1 jaar!

Door: Leonie Van oeveren

Gedoneerd

€ 1.080,00

Streefbedrag

€ 10,00

Einddatum

Bereikt

Voor: Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Nog een maand en dan is Otis al weer één jaar.. een dag die we echt gaan vieren maar ook een dag met een donker randje. De geboorte ging voor Otis niet heel soepel (lees: reanimatiekamer) en daardoor spuugde Otis wat meer toen we thuis kwamen. Maar toen hij 's nachts groen ging spugen, gingen bij mij de alarmbellen rinkelen. De kraamzorg kwam en de verloskundige, en we moesten inclusief slaapspullen naar het ziekenhuis en na meerdere onderzoekjes (ik weet hier bijna niks meer van, alleen dat er foto’s zijn gemaakt, hij een sonde en infuus kreeg) moesten we per ambulance (Otis in een soort couveuse) naar het Sophia. Zodra Tim er was (die moest zelf rijden door de file) kregen we een gesprek met een team chirurgen die vertelden dat zodra er een OK vrij was, Otis geopereerd zou worden en dat ze nog niet wisten wat ze gingen aantreffen of doen. De artsen waren super lief, duidelijk en geduldig. Otis werd geopereerd en de artsen kwamen in de nacht naar onze kamer in het geboortehotel (in het Sophia) om te vertellen hoe het was gegaan.  Vanaf hier weet ik het niet meer zo goed, alles is warrig en ik weet nog dat de kraamzorg achteraf vertelde dat ze zich ook wat zorgen maakte over mijn verwarring (is gelukkig allemaal goedgekomen ;-)).
De avond na de operatie werd Otis ineens in snel tempo heel ziek. Hij had een sceptische shock (nu weet ik dat dat een in lekentaal gewoon een bloedvergiftiging is) en zijn bloeddruk daalde levensgevaarlijk. Ik weet niet meer wie en hoe het gezegd is, maar we moesten er rekening mee houden dat otis de nacht niet zou overleven. Na een paar slopende uren zijn we toch gaan slapen en het eerste moment rond 01.00 dat ik wakker en belde naar de IC (dat deed ik de hele nacht als ik even wakker werd) waren zijn waardes al een heel stuk verbeterd en ook de volgende dag spraken de artsen in elk geval niet meer over acuut levensgevaar. Die dag moesten we weg uit het geboortehotel. Maar terug naar Alphen, zo ver van Otis, was écht geen optie. We zaten al te wachten op een plekje in het Ronald macdonald huis en toen ik in de hal van het ziekenhuis zat te wachten op vriendinnen die kwamen picknicken, werd ik gebeld dat er een kamer was voor ons. Ik was zo enorm opgelucht en tot tranen geroerd dat er zoiets bestond en wij er terecht konden. Eenmaal in het huis was alles nog beter. Het was een hele fijne kamer, met een prettige douche, we hingen alle kaarten en kadootjes op en foto’s van Otis. Er waren enorm veel vrijwilligers betrokken; 1 keer per week werd er gekookt, er was een kapper, we kregen een keer ontbijt van Vlaamsch Broodhuys, enz. Dat soort dingen zijn zó waardevol in die situatie. Tim en ik hebben het woord dankbaarheid nog nooit zo veel genoemd als in die weken.

Dankbaar voor de helden van het Sophia. De artsen die zo lief, geduldig en benaderbaar waren, de zusters die zo lief voor Otis, maar ook voor Tim en mij waren.
Dankbaar voor het Ronald MacDonald, Waardoor we af en toe heel eventjes konden rusten en even uit de situatie kwamen. Dat ik überhaupt daardoor weer (10 stappen) buiten het ziekenhuis kwam, en merkte dat er een wereld bestond.
Dankbaar voor alle mensen om ons heen die op elke manier waarop ze konden iets voor ons deden.
Dankbaar voor de bijzondere kerst, die zonder alle vrijwilligers nooit mogelijk was geweest.
 

Zes november is Otis zijn eerste verjaardag, die we zeker gaan vieren! Wat een feest dat we kunnen vieren dat hij gezond en wel één jaar wordt. Maar ik heb ook al maanden het gevoel dat ik iets terug wil en moet doen. Om die reden wil ik vragen om, als je iets kan missen, te doneren aan het Ronald macdonald huis. Als je een kadootje voor Otis z’n verjaardag (of die van mij ;-)) had willen kopen, doe dat dan niet (hij heeft genoeg) maar doneer het geld. Elke cent is welkom.

Een kamer in het Ronald macdonald huis kost 75 euro per nacht, waarvan 60 euro door giften betaald wordt. Na voor ons totaal een maand verblijf (maar sommige ouders zelfs een jaar) is het volledige bedrag haast niet te doen, en is het zo fijn dat deze bijdrage er is. Naast de overnachtingen worden van giften benodigde spullen gekocht. Kleine dingen als magneetjes op de kamers (daarvoor vragen ze momenteel geld), maar ook een Borstkolf, ventilatoren enz. Iedere euro wordt dus heel goed gebruikt

Let op: Als je doneert kan je aankruisen of je dat met naam wil doen of zonder (anoniem). Als je aanvinkt met naam, komt zowel je naam als het bedrag dat je doneert op deze site te staan. Je kunt dus ook aanvinken dat je het anoniem wilt doen, want of en hoeveel je doneert gaat verder weinig mensen wat aan!

Donaties en aanmoedigingen

(55 donaties)

Anoniem € 10,00

Nicole Krimp € 5,00

Arie en Reiny Domburg € ***,**
We weten van jullie hoe belangrijk het was om dicht bij Otis te zijn.

Erik de Kok € 50,00
Kaasknabbels

Anoniem € ***,**

Arjan van Brummelen € ***,**

Pascal Alebregtse € ***,**
Ik zie in Otis karakter trekken van Tim. Mooi om te zien!

Anoniem € ***,**

Anoniem € ***,**

Arjo en Romy Van Oeveren-Timmerman € ***,**

Benjamin Baan € 10,00
Heel fijn dat het goed is afgelopen en gaaf dat veel mensen doneren.

Anoniem € 15,00
Wat een mooi en goed idee deze actie. Hopelijk gaan nog veel meer mensen doneren voor dit zeer goede doel!

Marianne Fleming € 10,00

Anoniem € 10,00
Mooi doel voor een oh zo belangrijke organisatie

Richard Wazir € 10,00

Steven en Kathy Goudswaard € 20,00

Tarja De Kok € ***,**
Otis ik mis je!!!

Anoniem € ***,**

Anoniem € ***,**

Anoniem € 20,00

Suus Kastelein € 10,00
Alvast van harte gefeliciteerd met jullie vrolijke mannetje!! Lieve groet, Suus

Anoniem € ***,**
Fantastisch om dan te zien hoe Otis zich ontwikkelt tot een prachtige levensgenieter. Wat een veerkracht,wat een energie!

Annemarie Wassenaar € ***,**

Anoniem € 10,00

J van Oeveren € 10,00

Jack Vermeulen € ***,**

Oma Vermeulen € ***,**

Anoniem € 15,00

Anoniem € 10,00

Ben en Gerda Timmerman € 15,00

Anoniem € ***,**

Lia De Kok € ***,**
Door een waas van tranen gelezen. Wat een rollercoaster was het. Het zit diep. Maar wat mooi dat jullie zo dicht bij Otis konden verblijven. Ik ondersteun deze actie dan ook van harte.

Anoniem € ***,**

Anoniem € ***,**

Marijke Lutz € 15,00

Ton&Anneke van Oeveren € ***,**
Een mooi gebaar voor een mooie instelling.

Anoniem € ***,**

Sanne en Rick Jansen € 10,00

Irene Roestenburg-van Hengel € 10,00

Anoniem € ***,**

Willy Koster-Kranendonk € 25,00
Wat fijn dat er een plek is waar je even een beetje tot rust kunt komen als je zo'n zorgelijke en hectische tijd met je kind doormaakt.

Marjolein. Van der Baan € 5,00

Anoniem € ***,**

Anoniem € 20,00

Anoniem € ***,**

Anoniem € ***,**

Anoniem € ***,**

Jacqueline Van Oeveren € ***,**

Anoniem € 50,00

Anoniem € ***,**

Anoniem € ***,**

Suzanne Goedegebuure € 10,00

Anoniem € ***,**

Anoniem € ***,**

Leonie van Oeveren € 10,00

Berichten

Geen berichten.

Fotos

Geen fotoalbums.

Video's

Geen video's.